News That Matters

Wat Bruiden Weleens Durven Vergeten

Veel bruiden die we na hun huwelijk spreken, zouden bepaalde dingen anders hebben aangepakt. Er is dan ook ontzettend veel waarmee je rekening dient te houden als je zo’n groot feest organiseert. Toegegeven, je kan nog zoveel spreadsheets maken, de laatste twee weken voor je huwelijk zijn een opeenvolging van details die je kan vergeten. Neem dit lijstje bij de hand zorg dat ook de kleine dingen tiptop in orde zijn.

Loop je schoenen in

Het belangrijkste wat een bruid durft te vergeten, is haar bruidsschoenen in te lopen. Zeker doen maar wel binnenshuis natuurlijk. Strijken bijvoorbeeld terwijl je je bruidsschoenen draagt, is een goede manier om gewend te raken aan het lange rechtstaan. De gestreken kleding vervolgens in de kasten leggen, leert je de trap op en af lopen op de bruidsschoenen. Hou er rekening mee dat je op je bruidsschoenen naar het park moet voor een fotoshoot, de trappen van het gemeentehuis of de kerk op en af gaat en je er dus wel op moet kunnen lopen. Een uitschuiver wil geen enkele bruid meemaken.

Wees de gangmaker op je dansfeest

Het is vooral de bruid die het dansfeest op gang trekt. Jullie beginnen uiteraard met de openingsdans maar ook daarna zal de bruid de meeste tijd doorbrengen op de dansvloer. Behalve het oefenen van de openingsdans moet je denken aan comfortabele dansschoenen om het een paar uur uit te houden. Eens de openingsdans voorbij let er niemand meer op de schoenen die je aan hebt, en kan je gerust een ongemakkelijk maar zo mooi paar inwisselen voor comfortabele schoenen.

Leg wat snacks klaar

De dag van het huwelijk is zo druk en stresserend dat je amper tijd krijgt om te eten. Als je al bij de kapper zit om 7 uur ’s ochtends kan je moeilijk wachten met eten tot het diner begint. Bereid dus op voorhand een slaatje of een andere kleine snack voor die je snel kan eten tussendoor. Het is niet de bedoeling dat jij in je bruidsjurk sla gaat schoonmaken en tomaten snijden. Regelmatig tussendoor wat kleins eten zal je energie geven om deze vermoeiende dag en nacht vlot door te komen.

Slaap bruidje slaap

In vele culturen is het de gewoonte dat vrienden en familie het liefdesnest van het bruidspaar een beetje verbouwen. Schrik niet als je plots merkt dat de deur van de slaapkamer geblokkeerd is met kratten lege bierflesjes of er nog een hoop poetswerk aan te pas komt vooraleer jullie in bed kunnen. Wees de lolbroeken te slim af en voorzie op voorhand een andere slaapplek want na het huwelijksfeest hebben jullie echt geen zin om nog werk te verzetten.

Bedank je geldschieters

Het hoeft niet onmiddellijk op het feest zelf maar het is wel de traditie dat je de ouders een cadeau geeft om hen te bedanken voor het feest, zeker als zij financieel zijn tussengekomen. Ook aan de getuigen en de bruidsmeisjes kan je je waardering laten zien en hen bedanken met een klein geschenkje.