News That Matters

Hauskat syksyn juhlaideat

Kesä on ohi ja on aika kääntää katse kohti pimenevää syksyä. Pimeneviä päiviä piristävät kotibileet, illalliskutsut tai naamiaiset, joiden ideoimisessa ja järjestämisessä vain mielikuvitus on rajana. Tässä kymmenen hauskaa vinkki syksyn parhaiden juhlien järjestämiseen.

  1. Lähetä itse tehdyt kutsut. Kutsukorttien kanssa saa olla luova ja erityisen hauska idea onkin tehdä paperiset kutsukortit sen sijaan, että vieraille lähettää kustun suoraan puhelimeen. Toisaalta myös videomuodossa lähetetty kutsu herättää monessa vieraassa varmasti hilpeyttä ja on mieleenpainuva asia.
  2. Pidä teemajuhlat. Naamiaiset, tietyn teeman ympärille suunniteltu ruokatarjoilu tai yhteinen aktiviteetti piristävät pippaloita. Vieraat rakastavat naamiaisasujen suunnittelua ja mitä erikoisempi teema, sen enemmän haastetta vieraille on. Syksyyn sopii tietysti kauhu- ja fantasiateemat, mutta inspiraatiota voi hakea myös muualta. Miltä kuulostaa esimerkiksi kotibileet Aasia – teemalla? Eksoottiset juhlamekot ainakin piristäisivät kenen tahansa syksyä.
  3. Pistä pystyyn baaritiski. Vieraat voi kutsua valmistamaan omia suosikkidrinkkejään kotikutoiseen baariin. Vieraille voi järjestää vaikkapa drinkkien valmistus kisan, jossa on tarkoitus kilpailla uniikeimman drinkin tittelistä. Alkoholittomassa baarissa voi tarjoilla herkullisia kaakaojuomia, joiden koristeluun voi käyttää suklaata ja kermavaahtoa.
  4. Toinen hauska juhla-aktiviteetti on pistää pystyyn kokkisota, jossa vieraille annetaan tehtäväksi valmistaa ruokaa jonkun ruokateeman mukaan. Sushia, kakkuja, tortilloita tai piirakoita on helppo valmistaa suuremmankin ystäväporukan kesken. Jos ruoan kokkaaminen ei iske, voi ruokia koristella kilpaa.
  5. Syksyllä on mukava käpertyä sohvan nurkkaan, joten miksei kotibileitä järjestäisi sohvalla loikoilun kunniaksi?
  6. Yllätä ystävät juhlilla. Yllätysjuhlat ovat arjen piristäjä. Ystävien kutsuminen ex tempore juhliin on hauskaa, sillä paineita ei kerry juhlavalmisteluiden kanssa. Yllätysjuhlat voi sen sijaan pistää pystyyn oikeastaan millä tahansa verukkeella, sillä lopulta tärkeintä on yhdessäolo ja syksyn pimeyden keskelle luodut mukavat hetket.
  7. Kutsu kylään parhaat tyttökaverit vaatteidenvaihtobileisiin. Jos vaatekaapissa on ylimääräistä tavaraa, josta haluaa päästä syksyn alkaessa eroon, kannattaa kylään kutsua samankaltaisesta tyylistä pitäviä ystäviä vaatteidenvaihtobileisiin. Näiden juhlien tarkoituksena on, että jokainen tuo juhliin vaatteita, joista haluaa luopua tai jotka haluaa vaihtaa toisen vaatteisiin. Ilmainen shoppailu ystävän vaatekaapilla on hauskaa ja sekä ympäristö että lompakko kiittävät.
  8. Askarteluilta ystävien kesken tuo vaihtelua arkeen. Yhdessä tekeminen on hauskaa, mutta monelle suurien juhlien järjestäminen tuo enemmän stressiä kuin iloa. Ystävät voi koota yhteen myös rennon askartelun tai leipomisen merkeissä. Viinipullo, kynttilänvalo, pieni naposteltava ja hyvä musiikki tuovat tunnelmaa eikä suuria bileitä jää edes kaipaamaan. Etenkin tavallista arki-iltaa piristämään pienen aktiviteetin järjestäminen onnistuu kiireisimmältäkin henkilöltä.
  9. Syyspiknik tuo mieleen menneen kesän parhaimmat hetket ulkoilmassa. Syksyllä säät vaihtelevat hurjasti, mutta aurinkoisena päivänä kotibileiden sijaan ystävät voi kutsua piknikille puistoon tai rantakalliolle. Sammalla voi nauttia piknikeväitä, muistella menneen kesän parhaita hetkiä ja ottaa talteen syysauringon ensisäteitä. Talven harmaudessa syksypiknikkejä muistelee yhtä suurella lämmöllä kuin kesällä järjestettyjä piknikkejäkin.
  10. Pakohuoneeseen ystävien kanssa testaamaan ryhmätaitoja. Pakohuoneet ovat tällä hetkellä suosittuja ja juhlien yksi aktiviteetti voikin olla pakohuone. Huippuhauska keskinäinen kisaaminen ja ryhmätaitojen hiominen huoneesta ulos pääsemiseksi tuovat vaihtelua tavallisiin kotibileisiin.

Syksyn hauskimmat juhlat voivat olla millaiset tahansa. Persoonalliset aktiviteetit, hauska yhdessä tekeminen ja rento ote juhlajärjestelyihin ovat avainasemassa hyvien juhlien järjestämisessä. Syksyllä niin suuret kuin pienetkin juhlat tuovat piristystä monen harmaaseen arkeen. Perinteisten kutsukorttien lähettäminen on hauskaa, samoin erilaisten teemojen ja juhlien ruokatarjoilun suunnittelu.